EsportNovinky

První den toho nejlepšího Counter-Striku je tady | Novinka

Od konce posledního tier 1 turnaje uběhl již jeden měsíc. Což znamená, že startuje nová sezóna. A že je to pořádný start. Prvním velkým turnajem roku 2021 je totiž BLAST Premier Global Final 2020, kde se potkají ty nejlepší týmy minulého roku a rozdají si to o jeden milion dolarů. Turnaj bude trvat do 24. ledna. Některé týmy jsou sice nuceny hrát s náhradníkem, i tak se ale můžeme těšit na suprové matche.

Blast Premier Global Final 2020

Sezónu odstartuje zápas Astralis vs Evil Geniuses. Dánové z Astralis jsou zde velkým favoritem, minulý rok skončili na první příčce HLTV žebříčku a na konci minulé sezóny vypadali smrtelně nebezpečně. Zato pro severoamerický tým nebyl závěr 2020 zrovna nejlepší. Většinu roku hráli kvůli pandemii jen s Americkými týmy a i když mezi nimi jednu dobu dominovali, tak jejich výsledky po příjezdu do Evropy nebyly dobré. Ničemu ani nepomohlo, že se kvůli cestovním potížím nebyli schopni zúčastnit více turnajů a v Evropě zahráli jen pár zápasů. Pořád ale mají schopný tým, který může překvapit. Vše to začne v 16:30.

Druhým dnešním zápasem je Furia proti G2. Brazilci z Furie předváděli ke konci roku na evropských serverech celkem dobré výkony, nemyslím si ale, že dnes porazí talenty přeplněný tým G2. Z brazilského týmu totiž odešel AWPer Hen1 a nahrazen byl americkým talentem Juniorem. Ten se ale kvůli pandemii nemůže dostat ke svému týmu, nahradí ho tedy šestý člen Furie, Honda. Ten je pro drtivou většinu diváků neznámý hráč, uvidíme tedy co z něj vyleze. Zápas začíná v 19:30.

Fanoušci brazilského Counter-Striku se také rozhodně budou těšit na zítřek, kdy si barvy Teamu Liquid poprvé obleče legendární snajpr FalleN. Ten do týmu přišel po odchodu Twistzze. Pokud bude FalleN ve formě tak bude rozhodně vítanou posilou do amerického týmu, který do teď postrádal dedikovaného AWPera a zkušeného kapitána. Porazit ale musí NaVi, kteří si určitě brousí zuby na trofej Blast Premier Global Final 2020.

Pokud jste fanoušek spíše domácího Counter-Striku tak vás bude rozhodně zajímat, že SINNERS dnes hrají druhý zápas v Shadow League Season 1. Čelit budou týmu Invictus Int. Pro Čechy to ale rozhodně není první match sezóny. Tento rok se již dokázali probojovat do finále Vulkan Fight Series kde nakonec těsně podlehli favorizovanému Gambitu.

Fnatic sice nehraje, již za týden se ale ukáže s novým členem, po odchodu Flushy.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button