AnimeKomiksNovinkyRecenze

Tokijský Ghúl :re 6 | Recenze

Tokijský Ghúl je snad takový hit, že není potřeba představovat. Pokračování v podobě :re řady v sobě nese spoustu zvratů a odhalení jak protagonisty tak antagonisty. A zrovna v díle 6 se toho dozvídáme nejvíc. Jak si vede pokračování Tokijského Ghúla v češtině? Pojďme se na to podívat společně.

Tak rád bych tě ochutnal…

Sui Išida se s tím někdy nemaže a je to znát i v tomhle díle. Řeč je o kresbě a některých návaznostech. Boj je v některých případech dost chaotický a nezkušený čtenář se v něm může snadno ztratit. Obzvlášť v tomto díle, kde není jasné čí dráp nebo qiunque je koho. Zajímavé je, že někdy jsou obrázky jasné jak facka a jindy je z toho guláš, ve kterém nepoznáš maso od brambory.

Nicméně tentokrát se dost příběh posune vpřed a řeší se hlavně Šúova rodina. V podstatě se dočkáme uzavření jeho arcu. Co mě rozhodně navnadilo na další díl byl konec, kde je šokující odhalení, které otřese světem. Říkal jsem si – ok a teď bude jako co?

Měl jsem krásný sen…

Celkově musím říct, že Tokijský Ghúl je jedna z mých oblíbených mang. Protože i když je to příběh o vyrvaných orgánech a ghúlech lačnících po krvi a mase, tak Sui Išida umí vykreslit poměrně komplikované postavy, které mají svou hloubku a občas máte pocit, že jsou vám blíž než jen před očima na papíře. Proto také nekteré scény z celé série jsou emotivnější než by si jeden chtěl přiznat.

Tenhle díl rozhodně doporučuju (teda ne že by se snad daly přeskakovat), ale tady se rozhodně zastavte nad některými větami. Tímto zároveň děkujeme našim partnerům z CREW, kteří poskytli recenzní výtisk.

Verdikt

Příbeh - 80%
Styl psaní - 70%
Ilustrace - 70%
Postavy - 80%

75%

Naše Skóre

Tenhle díl vás překvapí a pokud jste si při minulém díle říkali, že už je to trochu nuda, tak tady se to jistě zvrátí. Dočkáte se jak rozuzlení tak nových odhalení, které otřesou světem.

User Rating: Be the first one !

Lukáš Haládik

Game designer, hráč, nerd, geek a všecko k tomu. Píšu, protože mě to baví.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button