NovinkyPC

Steam slaví výročí vzniku Československa!

Na Steamu dnes od 18 hodin odstartuje Czech and Slovak Games Week! To znamená týden (od 26. října do 2. listopadu) plný slev na hry od československých autorů. Na Steamu se tak objeví speciální stránka značící první akci tohoto typu. Jejím cílem je co nejvíce zviditelnit českou a slovenskou tvorbu, už před startem se jeví velmi úspěšně. Přihlásilo se totiž 72 herních studií, budou nabídnuty slevy až 90 %. Účast potvrdila studia jako je SCS Software, Warhorse Studios, Bohemia Interactive, Amanita Design, CBE Software, a mnoho dalších.

Celkově se do akce přihlásilo 165 her od 72 českých a slovenských studií. Máme obrovskou radost z tohoto nevídaného zájmu vývojářů, kteří se rozhodli akci podpořit a připojit se. Vysoký počet přihlášek nás skutečně překvapil. Dobře to ilustruje, kolik českých a slovenských tvůrců her aktuálně působí na trhu.

Pavel Barák, předseda Asociace českých herních vývojářů a člen představenstva Hospodářské komory ČR

Myšlenku pro tento týdenní event uskutečnila Asociace českých herních vývojářů (GDACZ) ve spolupráci se Slovak Game Developers Association (SGDA). V závislosti na úspěchu pak možná plánují akci ročně opakovat.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button