HryNintendoNovinky

Nintendo vs. Team Xecuter a Gary Bowser | Novinka

Společnost Nintendo oficiálně podala stížnost na Garyho Bowsera. Ten je údajným vůdcem hackerské skupiny Team Xecuter. Hackeři se totiž údajně pravidelně prohrabávají konzolí Switch a získávají tak hry. Což je dnes klasifikováno pirátství. Nintendo tuto činnost popisuje jako „pirátskou operaci“, která nezákonně vyrábí a obchoduje s OS SX a doprovodnými zařízeními. Což znamená, že skupina obchází operační systém nejen hraním her, ale i jejich distribucí, čímž poškozují Nintendo a jeho společnosti.

Gary Bowser byl už loni obžalován a zatčen americkým ministerstvem spravedlnosti, protože se jej podařilo odhalit jako člena skupiny Xecuter. Nintendo nyní požaduje, aby soud zabránil Bowserovi v porušování zákona, aby se Bowser vzdal vlastnictví webových stránek a domény Xecuter uvedené v žalobě. Trvá taky na tom, aby byla zajištěna, zabavena a zničena všechna zařízení, na nichž se trestné činnosti dopouštěl.

Nintendo u soudu výhodu precedens

Společnost Nintendo také požaduje náhradu škody ve výši 2 500 dolarů za porušení předpisů a 150 000 za porušení práv společnosti. Nejedná se o první spor slavné společnosti s hackerskou skupinou Xecuter. V jednom ze starších soudních řízení se již podařilo vysoudit 2 miliony dolarů. Zároveň si také v roce 2019 společnosti povedlo soudně zablokovat čtyři weby, které prodávaly pirátské kopie všech produktů na Switch.

Autorská práva jsou velkým tématem posledních let a pirátství obzvlášť. Vzpomeňte si na zákon ACTA, který v České republice neprošel, a hned si můžete být jisti, že existuje hned několik druhů autorských práv. Nicméně pirátství samo o sobě je špatné. Takže si radši pokud chcete hrát hry všechno poctivě kupujte, protože bůh ví, kdy vás i v České republice chytí a budete platit šerednou pokutu. Například v Německu je za nelegální stahování pokuta 1 800 euro. To už se vám vážně vyplatí si to koupit.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button