KomiksNovinkyPartner newsTéma dne

Batman a Fortnite opět spojí síly

Když se ve Fortnite ještě odehrávala Chapter One, hráči už měli to štěstí a mohli si vyzkoušet hraní za hrdinu DC komiksů a cápka v kostýmu netopýra – Batmana. Tenkrát to bylo pouze skrze in-game shop a lidi za svoje tvrdě vydělané peníze získali skin Batmana a následně vyšel i celý balíček The Last Laugh kde byly skiny na Jokera a další herní postavy. Jenže tentokrát tady máme komiksovou událost roku, Batman is back! A je to mnohem větší, než byste čekali.

Batman a Fortnite vytvoří vlastní komiks

Je to skutečně tak. Podle informací, které máme od nakladatelství Crew (děkujeme převelice), vzniká nová, šestidílná komiksová série. Ústřední postavu samozřejmě zaujme Batman ale nebude chybět ani Catwoman nebo další známé postavy. Na minisérií dohlíží taky lidi z Epic Games a jestli si říkáte, jak sakra dostanou Batmana do světa Fortnite tak vězte, že v momentálně probíhající 5 sezóně, se vše motá ohledně portálů a Zero Pointu. A právě z jednoho takového portálu nám vyskočí Batman a jeho crew (chápete tu narážku? Crew – nakladatelství, crew – kámoši… ne?… není humorné?… dobře)

Batman a Fortnite společně exkluzivně pro Českou republiku

Scénář popsal Petr Litoš z nakladatelství Crew následovně

„Klidně by to mohla být jen další mlátička, ale scénář dostal na starost zkušený autor Christos Cage, který už přispíval do řad Amazing Spider-Man, Superior Spider-Man a mnoha dalších. Má zkušenosti i s videohrami – coby jeden z autorů stojí i za scénářem veleúspěšného Marvel‘s Spider-Man. Takže to celé vytvořil tak, aby to bavilo nejen hráče, ale i komiksové čtenáře, kterým Fortnite nic neříká. Aby to fungovalo samo o sobě, jako dobrý komiksový příběh, který navíc v mnohém připomíná třeba slavné Memento a další filmy Christophera Nolana.“

Christos využívá herního světa a jeho mechanik tak, aby to fungovalo i ve výsledném komiksu. Mluvíme tady například o základní mechanice Battle Royale, tedy po určitém čase kompletní reset hry a začátek znovu, nebo nemožnost NPC mluvit mezi sebou. Samotní hrdinové včetně Batmana nebo Harley Quinn si pro účely nového komiksu nebudou pamatovat nic ze své minulosti. Petr Litoš ještě dodává

„Tohle ale není všechno, čím je tento projekt unikátní,“ říká Petr Litoš. „Příběh u nás vyjde v šesti zhruba čtyřiadvacetistránkových sešitech, bude se prodávat převážně přes novinové stánky – a bude to první komiks, který u nás vyjde zároveň se zahraničním vydáním. Proč? Každý komiks totiž bude obsahovat originální kód, který čtenáři poskytne možnost nových předmětů do hry – a to na všech dostupných přístrojích, ať už je to PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC, Mac nebo zařízení se systémem Android.

A proč vás tím vůbec otravuju? Jde totiž o to, že šestidílný komiks bude vycházet jen v 6 zemích světa. Jedná se o Ameriku, Německo, Itálii, Brazílii a Španělsko. Mezi tyhle vybrané země se řadí i Česká Republika! Každý vydaný díl komiksu bude v sobě zároveň obsahovat herní kódy pro in-game odměny ve Fortnite. První odměnu už známe a je to skin pro Harley Quinn. 

A proč by vás to mělo zajímat?

Pokud se vám totiž poštěstí posbírat všech 6 dílů, tak jako odměnu za všech 6 kódů dokonce získáte speciální skin pro Batmana – a to jeho heavy armor set. To vše, je ale jen malé plus už k tak výbornému komiksu. A pokud hry vůbec nehrajete, nemusíte smutnit. Díky důrazu na Batmana, který vstupuje do kompletního neznáma, bude orientace easy i pro hrami nepolíbeného čtenáře. A kombinace Christos Cage (scénář) a Reilly Browna (kresba) slibuje výborný crossover mezi DC a světem Fortnite. Jak už jsme teda řekli, komiks bude mít 6 dílu, zakoupit si ho budete moci u svého oblíbeného novinového stánku. První vydání je plánováno na 20.dubna tohoto roku a další epizody budou vycházet co čtrnáct dnů. Tak co? Těšíme se?

Jacob

Zajímá mě veškeré dění ve světě videoher, filmů nebo hudby. Hry mě provází celý život a takto jim to chci trošku vrátit.

Podobné články

Back to top button