NovinkyPCTip na víkend

Víkendové toulky historií | Tip na víkend #58

Opět se nám nachýlil víkendový čas a s ním i pro mnohé z nás čas na pořádný relax u videoher. Konečně máme možnost vypnout celé mozkové centrum a soustředit se pouze na toho jednoho bosse, co nám minule tak moc cupoval nervy. Ale co když vám je rozcupoval až moc? Co když si chcete odpočinout od věčných nervy drásajících akčních her a místo toho nasát až zenovou atmosféru nebo se třeba řezat smíchy před vaším monitorem? V tom případě jsou naše dnešní tipy na víkend přesně pro vás!

Prvním z nich je zenová logická strategie Home Wind, ve které budete mít za úkol co nejefektivněji vybudovat středověké město. Jak už to u strategií většinou bývá, na nádherně malovanou herní plochu se ve hře díváme ze shora. Plocha samotná je pak v každé úrovni procedurálně generovaná, takže každý jeden hráč dostane unikátní zenový zážitek lehce podobný známé mobilní hře 2048. Kromě logických levelů pak ve hře najdeme i Sandbox mód. Ten vás omezuje pouze hraničním kruhem, který označuje maximální vzdálenost od středu města, kde lze stavět vaše budovy či hradby.

Co je na hře také velmi lákavé je její cenovka, která v době psaní tohoto článku činí 0 Euro a tak si jí může na Steamu vyzkoušet naprosto každý a naplno zažít vizi autora této hry – Adi Zhava. Ten na titulu pracuje zcela sám.

Ztřeštěné toulky historií

Náš druhý tip na víkend pro tento týden už je kouskem pro lehce náročnější publikum. I když si ho dokáže stejně dobře užít i běžný hráč, tedy za předpokladu že dostatečně ovládá angličtinu. Druhým víkendovým kouskem je totiž point and click adventura s historickou tématikou, přes hlavu přeražená humorem známým například z filmu Monty Python a svatý Grál. Je tedy dost možné, že během svého průchodu hrou narazíte na vražedně roztomilého, ale i vražedného králíčka či bandu rytířů, kteří se vyžívají v opakování jediného jednoduchého hesla – Ni!

Narozdíl od Home Wind, The Procession to Calvary není zadarmo. Ovšem jde nyní pořídit s nádhernou slevou za pouhých 5,40 Euro také třeba na Steamu.

Čemu dáte tento víkend přednost? Klidnému a pohodovému stavění nebo záchvatům smíchu?

Zdroj
Foto: Steam

Matěj "Maťáááj" Malchar

Nadšený hráč co o všem okolo her s ještě větším nadšením píše. Dále jsem také velký fanoušek hudby obecně a sem tam napíšu i něco co se her úplně netýká, ale to si většinou nechávám pro sebe. Proč je tady tma? Kde to jsem? Haló, je tu někdo?

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button