NovinkySeriály

Rychlá rota zákon hájí i po více než třiceti letech. Tedy… vskutku postmoderně

Rychlá rota je zpátky. Oblíbený seriál z let 1989–1990, který se u nás opakovaně vysílal v devadesátých a nultých letech 21. století se vrací. I když v trochu jiné podobě, než by se většině „pamětníků“ nejspíš líbilo. Ono to vlastně vypadá, že možná o Chipa a Dalea moc nepůjde. Tohle připomíná spíš něco mezi králíkem Roggerem a posledními Šmouly.

Trailer na nový film Chip ‘n Dale: Rescue Rangers vypadá jako dokonalá šílenost. Oblíbené postavičky uvidíme ve 2D, ve 3D i vedle lidských herců. A zřejmě i velké spousty dalších rozmanitých animovaných stvoření. Nevypadá to na remake ani reboot, spíše na velmi uvědomělé pokračování, které zohledňuje popularitu původního seriálu v reálném světě. Od konce seriálu už přeci jen uplynulo pár let a dříve světoznámé postavy se musí se svou upadající slávou nějak vypořádat.

Přestože se tedy příběh tematicky odvrací od dobrodružného seriálu, pořád to vypadá, že by mohlo jít zajímavou legráckou. I v dabingu se sází na známost – Dalea má na starost Andy Samberg (Brooklyn 99), Chipa komik John Mulaney (Big Mouth). Otázkou jen zůstává, jestli se scénáristům a tvůrcům mišmaš odkazů a popkulturních pomrknutí nerozsype pod rukama. A jestli Rychlá rota nezasloužila spíše klasický dobrodružný reebot. Nezbývá, než si na Disney+ počkat do 20. května.

Zdroj
Foto: Disney

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button