NintendoNovinky

Xenoblade Chronicles 3, Portal 2 i nový Fire Emblem – to vše letos na Switchi

V noci 9. února proběhl první letošní Nintendo Direct, který jenom potvrzuje, o čem jsme mluvili v minulém článku. Switch rozhodně není konzole nad hrobem a zažívá teď skvělé časy. Rok 2022 zatím vypadá skvěle! Čeká na nás fotbal s Mariem, nový Kirby a návrat Wii sportů! A konečně i nové závodní okruhy do Mario Kart 8.

Xenoblade Chronicles 3

V září se dočkáme třetího dílu série Xenoblade Chronicles, která si vydobyla status novodobé kultovní klasiky. Opět půjde o RPG v otevřeném světě, které sice bude volně navazovat na své předchůdce, pokud jste je ale nehráli, nemělo by to ničemu vadit. Jelikož má ale hra ukazovat možnou budoucnost světa Xenoblade Chronicles 1 a 2, pořádně ji určitě docení hlavně fanoušci, o to už se Monolith Soft postará.

Splatoon 3

Letní datum vydání pro Splatoon 3 je už pevně dané. Nintendu tak teď nezbývá, než se pokoušet udržet hype postupným odhalováním informací. Teď jsme po roce od prvního traileru dostali pohled na herní mód Salmon Run, který známe už z druhého dílu. Jde o PvE hru pro 4 hráče, ve které je potřeba sbírat vajíčka. Ve třetím díle ho najdeme jako Salmon Run Next Wave a kromě nových bossů jsme mohli během gameplaye zahlédnout i nové zbraně.

Mario Strikers: Battle League

Série Mario Strikers u nás není příliš známá, přeci jen šlo až do teď jen o dva tituly a ještě k tomu u nás v době jejich vzniku těžce dominovaly PlayStationy. První Super Mario Strikers vyšli v roce 2005 na GameCube, druhý díl Mario Strikers Charged pak v roce 2007 na Wii. Jde o arkádový fotbal 4v4, ve kterém má každá z postav unikátní schopnost, která jí umožní provádět s míčem na hřišti různé kejkle. Hra by měla umožnit lokální hru až osmi hráčů (tedy dva týmy 4 na 4) a online bude umožňovat zakládání klubů a kompetitivní hraní. Ty by mohly podporovat hru až 20 hráčů! Hra vyjde 10. června.

Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Oblíbená série tahových taktických her Fire Emblem se může těšit na další přírůstek. Fire Emblem Warriors: Three Hopes je spin-offem k původnímu Fire Emblem: Three Houses z roku 2019. Už teď je jasné, že nepůjde klasickou tahovku jak v předchozích hrách, ale o akční řežbu z pohledu třetí osoby, jak tomu bylo už u Fire Emblem Warriors z roku 2017. Hra se sice odehrává ve stejném světě a se známými postavami z Three Houses, příběh by ale měl být zbrusu nový. Hra vyjde 24. června.

Kirby and the Forgotten Land

25. května na nás čeká velké Kirbyho dobrodružství, které se výrazně odlišuje od jeho předchozích. Poprvé nepůjde o jednoduchou 2D skákačku, ale vypadá to, že vývojáře výrazně ovlivnilo nové Mario Odyssea. Kirby and the Forgotten Land tak vypadá jako open-world 3D skákačka, ve které budete moci využívat okolních předmětů ve svůj prospěch. Stejně jako Mario házel čepici a přebíral schopnosti daných věcí, i Kirby bude moci vcucnout co se mu zamane. Což samozřejmě výrazně prospěje variabilitě a zábavnosti hry.

Nintendo Switch Sports

Po veleúspěšných, ale už řádně zaprášených Wii Sports přichází Nintendo Switch Sports, balíček sportovních her, při kterých pořádně využijete svoje joy-cony. Hra momentálně obsahuje bowling, tenis, chanbaru, fotbal, badminton a volejbal. Ovladače u většiny z nich využijete hlavně při odpalech a úderech, fotbal vám ale umožní připnout si joy-con k noze popruhem přibaleným ke hře, abyste mohli simulovat kopy. Hra má podporovat lokální i online multiplayer. Hráči se mohou 18.–20. února zúčastnit online playtestu a pomoci vývojářům optimalizovat zážitek. Nintendo Switch Sports vyjde 29. dubna a na podzim se dočkáme ještě golfu.

Mario Kart 8 Deluxe – Booster Course Pass DLC

Pět let od vydání a osm let od vydání na Wii U konečně přichází nové tratě do Mario Kart 8. Snad se Nintendu ještě nechce do Mario Kart 9, snad je motivovalo příchozí Chocobo GP. Závodní okruhy do hry přibydou v podobě placeného DLC a celkem jich bude 48. Když si booster zakoupíte, dostanete postupně v šesti vlnách vždy osm map. První vlna bude 18. března a další budou přicházet až do konce roku 2023. Všechny prozatím oznámené mapy budou aktualizovanými verzemi tratí ze starších Mario Kartů.

Metroid Dread

Do Metroid Dread přichází update zdarma. Kromě módu pro nováčky, který jim usnadní průchod hrou, nabízí na druhé straně i expertní mód, který po vás chce, abyste celou hro prošli bez jediného zranění. Stačí jeden zbloudilý projektil a můžete to zkoušet znovu. A do budoucna se plánuje Boss Rush, ve kterém budete mít možnost vyřídit jednoho bossíka za druhým, dokud vás to bude bavit.

Porty starších titulů

Na Switch se také dostanou hry, které už můžeme dobře znát z jiných platforem. Příjemnou zprávou je příchod hry No Man’s Sky. Té se dočkáme v létě a switchová verze by měla obsahovat všechny updaty, které zatím do hry vyšly. Skutečným překvapením je ale oznámení Portal: Companion Collection. Edice by měla obsahovat první i druhý díl legendárního Portalu a obsahovat lokální i online multiplayer, navíc s podporou split-screenu. Portal dorazí někdy v tomto roce. Připomněl se i Assassin’s Creed Ezio Collection, který vyjde už 17. února. Tak snad dopadne na hybridní konzoli lépe, než třetí díl.

portal
Foto: Valve

Remaky, remastery a stařečci

Dostali jsme další záběry z dlouho očekávaných Advance Wars: 1+2 Re-Boot Camp, které mají vyjít 8. dubna. Kromě lepší grafiky a nadabovaných velitelů se dočkáme i editoru map. Z Wii se vrací Star Wars: The Force Unleashed, které by mělo využívat pohybové ovládání ještě lépe, než originál z roku 2008. Už 20. dubna budete moct svoje síly poměřit jak se hrou, tak v duelu se svými kamarády. Na Switch se také dostane nově vzkříšený Chrono Cross z prvního PlayStationu s podtitulem Radical Dreamers. To je také název titulu, který původně vyšel pouze v japonsku a nyní se konečně dostává i na západní trh jako součást této edice. Hra se objeví 7. dubna. A členové Nintedo Switch Online mají od včerejška přístup ke klasikám Earthbound a Earthbound Beginnings.

Na několik dalších titulů už se v našem článku nedostalo, takže pokud byste chtěli vidět celý Nintendo Direct, máte možnost. Tak jaká hra pro vás byla vrcholem celého Directu?

Zdroj
Foto: Xenoblade Chronicles

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button