NovinkyPCPS4SeriályTéma dneXbox One

Lóže čarodějek – Dvanáct žen, které měly ovládnout svět

Sheala de Tancarville   

Kovirská čarodějka a rádkyně krále Esterada Thyssena (takže asi hádejte, proč byla do Lóže přizvána). Sheala je velice tichá a hodně inteligentní. V knihách se s ní setkáváme i v dějové lince, kdy ji kovirská královna Zuleyka žádá o pomoc s jejím synem Tankredem. Samozřejmě Sheala královně s výchovou následníka pomůže pod jednou podmínkou, král Esterad bude podporovat Lóži.  

Poté ji můžeme vidět až ve hře Zaklínač 2, kde se s ní setkáváme v osadě Flotsam, tam chce stejně jako Geralt ulovit kajrana. S Geraltem jej nakonec uloví a získá tak potřebné ingredience, pomocí kterých má vyléčit neplodnost kaedwenského krále Henselta.

Poté se její role poněkud ztrácí. Každopádně pokud se rozhodnete přidat k Rochemu, tak ji potkáte ještě v Henseltově táboře. Poté se s ní setkáte až na jednání v Loc Muinne. Zde přichází ještě několik variant. Nicméně v závěru se chce Sheala teleportovat pomocí megaskopu, ale Letho z Gulety jí vymění jeden z krystalů a jí hrozí roztrhání. Samozřejmě je trošku blbé ji nechat umřít, ale to jí způsobí ještě horší konec. Pokud ji totiž nenecháte roztrhnout megaskopem, v Zaklínači 3 je ve vězení a při osvobozování Margarity uvidíte pouze zlomené a zničené tělo, které kdysi bývalo mocnou čarodějkou Shealou de Tancarville. Geralt jí tak může aspoň dopřát důstojnou smrt.  

Sheala patřila mezi nejrespektovanější mágy celého severu. O její magii se říkalo, že je spíše mužská, nicméně měla velice blízko k ohnivému živlu, což je velice vzácné. Její poznávací znamení je magický kruh, který má vytetovaný nad prsy. Ráda tak nosí šaty s výstřihem. Je o ní známo, že se často zahalovala do boa ze stříbrné lišky. 

Předchozí stránka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Následující stránka

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button