NovinkyPCPS4SeriályTéma dneXbox One

Lóže čarodějek – Dvanáct žen, které měly ovládnout svět

Triss Ranuncul

Jedna z nejkrásnějších žen v herním i knižním světě. Sexsymbol, Čtrnáctá z pahorku a jedna z hlavních postav celé ságy o zaklínači. Je velice talentovanou léčitelkou a setkáváme se s ní poprvé v knize Krev elfů. Na rozdíl od ostatních čarodějek má Triss alergii na magické lektvary. V knižní sérii Geralt upřednostňoval Yennefer, ale jak všichni víme, ve hrách si od prvního dílu srdce fanoušků získala právě Triss.  

Triss je na první pohled skutečně překrásná. Dominují na ní její dlouhé, rozpuštěné kaštanově zbarvené vlasy. V knihách má oči v barvě připomínající lapis lazuli neboli modré, ve hrách je má ale zelené. V knihách během bitvy o Sodden utrpěla velmi vážné zranění, které ji brání nosit jakékoliv šaty s výstřihem, její tělo má totiž na sobě spoustu jizev. Ve hrách jizvy ale vidět nejsou. Triss je velice klidná, milá, přátelská, uctivá a spravedlivá. Umí být ale také velice umíněná a manipulativní.  

O svém původu Triss moc nemluví, ale ví se, že pochází z Mariboru a ujal se jí jeden z vyšších čarodějů. Jinak je hrdou členkou Bratrstva čarodějů, hrdá seveřanka a po povstání na Thannedu i členkou Lóže. Touží totiž po moci, což ukazuje, že byla i rádkyní krále Foltesta Temerského a později Esterada Kovirského.  

Je také velice schopnou čarodějkou. Kromě toho, že je skutečně nadprůměrná léčitelka ovládá i spoustu bojových kouzel. Jedno z těch nejzajímavějších udělala během pogromu v Rivii, kde vykouzlila krupobití, které uklidnilo rozčílený dav vraždící nelidi.  

Poté se objevuje v Zaklínači 1, když se Geralt vynoří u Kaer Morhen a ona tam je shodou okolností se všemi ostatními zaklínači školy Vlka. Geralt ale trpí amnézií, takže je samozřejmě velice důležité s ní začít románek. Geralta pak provází celou první hru jako věrná přítelkyně, rádkyně a milenka. 

To se ostatně nemění ani v Zaklínači 2, kde už od začátku se s ní můžeme setkat s Geraltem v posteli. Ve Flotsamu pomáhá Geraltovi a Sheale zabít kajrana. Poté je ale chycena a proměněna v sošku. Z té jí až v Loc Muinne vysvobodí další členka lóže Assire var Anahid, která je hned poté zabita. Triss je v Loc Muinne uvězněna. Poté záleží na hráčově volbě, ale buďto jí zachrání Geralt nebo zaklínač Letho. 

V Zaklínači 3 ji pak můžeme vidět jako zachránkyni ostatních čarodějů před Radovidem a jeho lovci čarodějnic. Poté už záleží jen na Geraltovi, jak to s Triss všechno dopadne, teda ohledně jejich vztahu a romance. Triss vždycky přijde ostatním pomoci. Brání tak Kaer Morhen a Ciri a poté i bojuje proti Divokému honu na Skellige. Když si vyberete ji místo Yennefer, tak vás přijde navštívit i na konci DLC O Víně a Krvi, kde vám můžu zaručit, že ten happy end s ní za to skutečně stojí. 

Předchozí stránka 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13Následující stránka

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button