ExkluzivněNovinkyRozhovoryTéma dneTOP články

Přinášíme exkluzivní rozhovor s Viva la Dirt League o tvorbě a o budoucnosti

Viva La Dirt League vám asi nemusím představovat, ale kdyby náhodou: jedná se o novozélandskou skupinu youtuberů, která natáčejí videa s „kancelářskou“ a herní tématikou. Jejich kanál má momentálně přes 3 miliony aktivních odběratelů a jejich videa zatím sesbírala přes 800 miliónů zhlédnutí.  Z jejich nejslavnějších sérií můžeme zmínit Bored nebo Epic NPC Man.

Jejich posledním velkým projektem byl krátký film Baelin’s Route, o kterém jsme se před časem více rozepsali zde. Z pravidelně vycházejících sérií zmiňme například Souls Logic. Základní trojici tvoří Rowan Bettjeman, Alan Morrison a Adam King.  Postupem času se k nim přidali i další, například Britt Scott Clark, Ben Van Lier, Hamish Parkinson nebo Ellie Harwood.

Pokud jejich kanál neznáte a chcete se skutečně od srdce něčemu zasmát, tak neváhejte a rychle se k této bandě bláznů přidejte, protože já vám zaručuji, že každé jejich video skutečně stojí za váš čas.

Jelikož se váš tým stále rozrůstá, jak si vybíráte lidi, se kterými chcete spolupracovat? Nebo je všechny znáte ze svých předchozích zaměstnání?
Milujeme spolupráci s našimi přáteli a lidmi, kteří nám pomáhali v začátcích naší kariéry. Rostou spolu s námi a spolu s námi se také zlepšují. Totéž platí pro další členy týmu, i pro ty nové. Na Novém Zélandu ve filmovém průmyslu pracuje spoustu talentovaných a úžasných lidí, a my oslovujeme ty, u kterých vidíme, že dělají skvělou práci.

Jaká videa nejraději vytváříte? Případně jaké téma je vaše nejoblíbenější? Je to Epic NPC Man? Bored? Games Logic?
Osobně musím říct, že můj nejoblíbenější je NPC Man. Miluju ten svět, který pomalu vytváříme se všemi těmi divnými a šílenými postavami. Vždycky jsem byl milovníkem fantasy filmů i seriálů a mým snem, který se teď stává skutečností, bylo, jeden takový si vyrobit.

Musím se zeptat, kde berete inspiraci pro vaše videa?  Vycházíte v Bored z nějakých svých životních zkušeností? Především když trestáte Hamishe jenom proto, že je prostě Hamish? Nebo jak jste se vlastně rozhodli, že Ben bude vždycky ten „špatný“?
Spousta těchto věcí vznikla tak nějak přirozeně. Nejdříve jsme chtěli, aby Ben byl ten hodný kluk (hned ve skeči Bored Opening Hours) ale spoustu lidí v komentářích jej viděla jako toho špatného. Takže v dalším videu jsme ho udělali hloupějším a lidé si jej potom zamilovali jako toho dementního zákazníka. Takže jsme ho tlačili tímto směrem a lidé jej tak milovali víc a víc. To samé bylo s Hamishem, on je prostě skvělý herec a viděli jsme, jak jej diváci milují, takže jsme ho tlačili tímto směrem. Co se týká naší inspirace pro videa, koukáme na to, co se nám líbí a co nás baví a poté o tom děláme videa. Spousta z nich ale vychází z našich životních zkušeností a také z toho, co vidíme ve světě.

Většinou děláte zábavná videa, máte nějaké plány, že byste měli i nějakou tu vážnější tvorbu?
Máme nějaké tajné plány do budoucna 😉 Prozatím ale má naše publikum rádo především zábavná videa.

Proč jste se rozhodli změnit vašeho manažera v Bored? V první epizodě jsme měli Adama jako manažera a najednou se manažerem stal Rowan. Musím se tak zeptat, je vážně tak hrozný manažer?
Jak jsem zmiňoval již dříve, pomalu jsme měnili spoustu našeho obsahu. Ze začátku Bored jsme nevěděli, co přesně od této série chceme a prostě jsme si vytvářeli obsah, který nás bavil. Postupně jsme ale viděli, co má naše publikum rádo, a tak jsme upravili obsah.

Když už jsme u Bored, kdy se vrátí Karen?
Dávejte pozor bude to velice brzy 😉

Váš poslední velký a pravděpodobně zatím největší projekt byl Baelin’s Route, který je naprosto úžasný, hlavně Baelin! A udělat film pouze s jednou větou? Bylo to vážně skvělé a ta hudba do toho! Takže se musím zeptat, máte nějaké další plány na takto velké projekty? Možná s obchodníkem Gregem nebo Watcherem?
Máme nějaké plány, ale nyní se chceme soustředit na naše běžná videa.

Tato otázka bude možná trošku klišé, ale Hobitín není tak daleko od Aucklandu, takže máte nějaké plány udělat si legraci z Pána prstenů? Nepočítám příběh s Bílým Tričkem.
Možná jednoho dne, ale nyní je to velké sousto. Dokonce i 30minutový Baelin’s Route byl pro nás velmi těžkým úkolem. Plná fantasy trilogie by nás odvedla od jiných videí na roky. Musíme si tedy vše velice pečlivě naplánovat.

Epic NPC Man je osobně mou nejoblíbenější sérií, jak vytváříte názvy k těmto videím?
Hodně z nich jsou jen zkomoleniny skutečných her nebo fantasy jmen (např. Azerim je jen „Skyrim“ a „Azeroth“ dohromady). Pak je spousta dalších jmen o kterých si prostě myslíme, že zní zábavně.

Po Tarkov Logic, FPS Logic, PUBG Logic a nyní Souls Logic je jasné, že s touto tématikou ještě nejste hotovi. Máte nějaké plány na další „logic“ série?
Máme, D&D Logic a Horror Logic série jsou nyní ve výrobě. Máme par dalších nápadů i pro jiné série. Dále ale uvidíme, co nás bude bavit a co bude v budoucnu populární.

Copak se stalo s Britt Scott Clarkovou? Už dlouho jsme ji v žádném videu neviděli. Pracuje stále s vámi?
Britt se odstěhovala do Kanady, aby posunula svou hereckou kariéru. A my jí přejeme jen to nejlepší!

Závěrem bychom chtěli poděkovat Viva la Dirt League, že si na nás udělali čas, držíme jim palce v další úžasné tvorbě a vy si pusťte všechna jejich videa na jejich Youtube kanále.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button