Novinky

E3 2021 | Den pátý | Nintendo Direct

Pomalu ale jistě se letošní E3 chýlí ke konci a postupně ubývá firem, do jejichž prezentací byla vkládána naděje, že tento přinejlepším průměrný ročník ještě zachrání. A přestože Nintendo naplnilo očekávání některých svých fanoušků a přineslo několik titulů, které pravděpodobně budou velmi úspěšné, ani jeho Direct E3 2021 výrazněji nepozvedl. Pokud vás ale zajímají novinky o Zeldě, Metroidu nebo Danganronpě, čtěte směle dál.

Od nintenďáckých directů už se tak nějak čeká, že vždy představí alespoň něco drobného do Super Smash Bros. Ultimate. Tentokrát do hry zavítal Kazuya ze série bojových her Tekken. Video ukázalo celý jeho moveset spolu s výraznou animací, ve které Kazuya postupně shazuje z útesu jiné bojovníky ze hry, a která se okamžitě stala oblíbenou memovou šablonou. Více se o něm dozvíme v samostatné prezentaci 28. června.

Mnohem neočekávanější pak bylo oznámení, že série Life is Strange se chystá na Switch. Tedy, z nějakého důvodu ne celá. Desátého září bychom se měli dočkat nejnovějšího přírůstku Life is Strange: True Colors, LIfe is Strange: Remastered, obsahující první díl a jeho spin-off, by měl vyjít ještě letos, ale bez bližších specifikací. Ignorování druhého dílu (který v mnohém fungoval lépe, než spin-off) mezi fanoušky nadzdvihlo nejedno obočí.

Na Switch dorazí i Marvel’s Guardians of the Galaxy, což je sice novinka, ale o této hře už jsme toho přece jen během E3 slyšeli dost. Popojedeme, pro zájemce přikládám odkaz na podrobnější článek.

Podivné tempo Directu sice dopřálo (jak to tak bývá) nadbytek času představení Kazui do Smashe, tento čas ale chyběl jiným hrám, které vzalo Nintendo doslova hopem. Čili tak učiním i já. Jednalo se o aréna střílečku Worms Rumble z minulého roku, která dorazí 23. června, JRPG Astria Ascending, kterého se dočkáme na Switchi i na PC 30. září a tycoon Two Point Campus, který už jsme bohužel také jednou zmiňovali.

Jestli Nintendo něco zbožňuje, tak je to dojení značek do poslední kapky, které se u něj projevuje vydáváním předražených balíčků prastarých her, na které si už vzpomenou jenom někteří. Do ranku těchto her spadá také nově oznámený Super Monkey Ball Banana Mania. Pokud jste s jednou z her v této sérii strávili příjemné dětství, nikdo vám nic nezazlívá, ale byl tento remaster koulivých opiček skutečně nutný? To zjistíme 5. října.

Místo aby Nintendo vyslyšelo dlouholeté volání svých fanoušků po obsahu do Super Mario Party, rozhodlo se vydat rovnou „nový“ přírůstek do mariovských deskovek. Mario Party Superstars se objeví 29. října, přinese 5 herních plánů z dob Nintenda 64 a také více než 100 miniher.

Skutečně příjemným překvapením ale bylo odhalení patnáct let vyvíjeného Metroid 5 s názvem Mertoid Dread, který také užral pořádný kus následného Treehouse eventu. Metroid Dread vypadá výborně a hlavně půjde první nový 2D Metroid po dlouhých devatenácti letech. Dočkáme se ho už 8. října a je tedy více než jisté, že předběhne Metroid Prime 4, na který od jeho oznámení v roce 2017 ještě stále čekáme. Jelikož byl roce 2019 celý vývoj restartován, nejspíš si ještě chvilku počkáme.

Přestože tento nový titul do série šílených party her je pouze pro velmi specifické publikum hráčů, stále se jedná o jedno z těch důležitějších a příjemnějších oznámení. WarioWare: Get It Together! tentokrát nabízí minihry i v co-opu, což hře jenom prospěje. Svým kamarádům budete moct tuhle japonskou šílenost ukázat už 10. října.

Série Shin Megami Tensei na západě známostí možná krapet zaostává za svým spin-offem, Personou, 12. listopadu ale máte možnost vyzkoušet, jestli jste náhodou o něco nepřicházeli. Jelikož předchozí díly jste si v posledních letech mohli zahrát hlavně ve formě portů, remasterů a re-releasů, snad oceníte, že Shin Megami Tensei V je po dlouhé době konečně další skutečně novou hrou v sérii. A tentokrát slibuje křížení démonů!

Když už jsme u her, které k nám přicházejí z předchozích nintenďáckých handheldů, ještě v tomto roce bychom se měli dočkat balíčku Danganronpa her. Danganronpa: Decadence v sobě skrývá tři díly ze známé školní vyvražďovačky spolu se zbrusu novou Danganronpa deskovkou. A pokud byste měli zájem jen o některý z nich, díly půjdou v e-shopu zakoupit i zvlášť. Jó, pryč je doba, kdy si západní publikum o vražedném medvědovi četlo pouze prostřednictvím přeložených screenů na blogu.

Jedním z prapodivnějších oznámení toho Directu byla hra Strange Brigade. Ta se na PlayStation 4, Xbox One a PC dostala už v roce 2018 a přestože se to na Steamu hemží palci nahoru, nelze mluvit o tom, že by byla v nějakém širším hráčském povědomí. Týmová střílečka pro až čtyři hráče sice může být skutečně zábavná a prostředí vykopávek nabízí vývojářům hřiště na vyblbnutí, nevýrazný vizuál a jednoduchý gameplay však řadí hru k těm, které vytáhnete z krabice s lupínky. Proč jí byla dopřána minuta Directu z celkových čtyřiceti zůstává záhadou.

Pokud jste nehráli Advance Wars, pravděpodobně jste nevlastnili Gameboy. První dva díly oblíbené tahová strategie se nyní vrací v drastickém remasteru Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp a přestože gameplay bude určitě stejná pecka jako před lety, upgrade z původně pixelové grafiky hrám jaksi nesluší. Přesto už od 3. listopadu půjde pravděpodobně o nejlepší způsob, jak se k této klasice dostat.

A na závěr to nejdůležitější, na co se sem zřejmě přijdou podívat i ti, kteří jinak Nintendu moc neholdují. Konečně jsme dostali (tak trochu) gameplay trailer na druhý díl Zeldy. A nic víc. Neznáme ani podrobnosti, ani přesné datum vydání, nedozvěděli jsme dokonce ani název titulu. Vypadá to, že vizuál hry nám zůstal zachován, a pokud tak lze usoudit z pár záběrů, stejně tak i ovládání a stěžejní gameplay. Jestli je to dobře, nebo ne, už nechám na vás. Druhý díl Zelda: Breath of the Wild vyjde (snad) v roce 2022.

Nintendo Direct máme za sebou, pokud vás zajímá celý, můžete ho zhlédnout níže. Já se jdu oklepat a doufám, že letošní E3 třeba ještě někdo zachrání. Sledujte posledních pár článků o letošním ročníku a doufejte se mnou.

Kristián Klein

Rád čtu českou tvorbu, ať už jde o fantastiku, nebo o komiksy. Hrabu se v médiích, fandomech a kyberkultuře. Když videohry, tak indie blbůstky, když deskovky, tak s nápadem, nejlíp s figurkama. Audioknížky a podcasty jsou fajn relax pro oči.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button