IndieNovinkyPC

E3 2021 | Den čtvrtý | PC Gaming Show

PC Gaming Show je už tento rok za námi. A zase byla plný trailerů, dobře vypadajících her a ukecaných moderátorů, kteří nás tím vším provedli. Za hodinu a půl nám byla představena a připomenuta hromada různých her. Pro vás jsme vybrali ty úplně nejzajímavější z nich. Ať už je to nové středověké RPG, brutální retro střílečka, nebo kombinace FPS a tahové strategie.

První opravdu zajímavou hrou byl na PC Gaming Show třetí díl Orcs Must Die! od studia Robot Entertainment, vývojářského studia, které má kořeny u legendárních Age of Empires. Tuhle defensivní šílenost, ve které masakrujte hordy orků, si v průběhu let oblíbilo dost lidí. A ti se teď rozhodně těší na 23. 7. 2021, protože právě ten den se k nám Orcs Must Die! 3 dostane. Oficiálně hra sice vyšla už loni, šlo ale o exkluzivku pro Google Stadii, a tak se jí moc pozornosti nedostalo. Ve hře má být kromě hromady nových zbraní a pastí i nová kampaň, herní mód Scramble a dokonce dostaneme bitvy odehrávající se na rozlehlých pláních.

Na světě existují kombinace herních žánrů, které by opravdu moc lidí nenapadly. Například střílečka spojená s tahovou strategií. Občas se ale takové hry stanou realitou. A ano, mluvím o rychle se blížícím titulu Lemnis Gate, který dva výše zmíněné žánry opravdu kombinuje. Pro každou postavu trvá kolo 25 sekund, ale až poté, co se všichni vystřídají, se dozvíte, co se doopravdy stalo. Hra vychází 3. 8. 2021, ale open beta začne už v červenci.

Kerbal Space Program – to byla první věc, co mě napadla po zhlédnutí traileru na nově oznámenou hru Next Space Rebels. I tady budete vymýšlet své raketové designy, ty pak budete stavět a na závěr se budete modlit, aby vaše raketa vystoupala výš než pár set metrů. Jste tu totiž členem hackerské skupiny Next Space Rebels, která přemlouvá obyčejné lidi, aby stavěli rakety a vynášeli satelity na oběžnou dráhu. Chtějí tak dát najevo, že vesmír a internet patří úplně všem.

Dalším nově oznámeným titulem je Wartales. Tohle opravdu zajímavé open world RPG od vývojářů ze studia Shiro Games bylo pro hodně diváků asi tím nejzajímavějším bodem v celé PC Gaming Show a má to svůj důvod. Povedeme totiž bandu žoldáků, která se toulá světem. Hra se má hrát podobně jako třeba Divinity a Baldur’s Gate tituly, takže souboje probíhají jako tahová strategie. Je to taky jedna z mála her tohohle žánru, která není fantasy. Nečekejte tedy, žádnou magii ani příšery, mělo by jít o „čistý“ středověk. Hra by se do předběžného přístupu měla dostat ještě tenhle rok.

Naše země umírá a lidé si pomalu musí hledat nový domov. A tenhle úkol padl právě na vás, vedete totiž vesmírnou stanici Tiqqun, která má v nekonečném vesmíru najít planetu, na které by lidé mohli přežít. Řídit takovou stanici ale není vůbec jednoduché. Musíte se starat o lidi, kteří mají kolonizovat novou planetu, musíte prozkoumávat planety, kolem kterých prolétáte a hlavně musíte zajistit, aby byla stanice celou dobu funkční. IXION má vyjít v roce 2022.

Na PC Gaming Show nás poctil návštěvou i sám velký Gabe Newell, který nás připravil na Steam Next Fest. Ten začne už 16. června a končí 22. června. A o co že vlastně půjde? Více méně je to jen přejmenovaný Steam Game Festival. To znamená, že se během těch pár dní budete moci vyzkoušet hromady připravovaných indie her a to zdarma.

V poslední době se na naše zařízení dere víc a víc indie her, které se snaží gameplayem a taky grafikou připomínat stařičké DOOM střílečky. A jednou z těch nejpovedenějších byl rozhodně první Project Warlock. Hodně fanoušků těchto stříleček tak rozhodně potěšilo odhalení Project Warlock 2 od studia Buckshot Software. To má navázat na příběh z prvního dílu a vyjde v roce 2022.

Tomáš "Strachkvas" Strašák

Rád hraji strategie, RPG a Counter-Strike. Miluju bušení do bubnů a nemám rád kacíře.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button