FilmyNovinky

Vyšel poslední díl fan filmové série Escape from Tarkov: Raid | Novinka

Pokud jste fanoušky hry Escape from Tarkov, určitě vám neunikla ani filmová série, která už druhým rokem běží na youtube. Tuto krátkou sérii vytvořilo BattleState studio, aby svým fanouškům více přiblížilo herní sérii. K vidění jsou perfektní herecké výkony a velice kvalitně zpracované akční scény. Takže pokud máte rádi akční filmy, tohle prostě musíte vidět!

O čem je Escape from Tarkov: Raid?

Ve filmové adaptaci režiséra Antona Rosenbergera se podíváme na konflikt o Norvinskou oblast, „speciální ekonomickou zónu“ na hranicích Ruska a Evropy. Hlavními válčícími silami jsou dvě soukromé vojenské společnosti zvané USEC a BEAR. Ty spolu vedou divoké bitvy, do kterých se zapojuje ještě městská skupina jménem Scavs. Hlavní postava se nachází v okupovaném městě Tarkov a všechny cesty ven jsou blokovány vojáky OSN a Ruskou armádou.

Prakticky se jedná o filmové zpracování hry, jenom postavu zrovna neovládáte vy, ale můžete se podívat, jak by to celé skutečně mohlo vypadat. Celá série je o to více dechberoucí. Pod článkem máte k dispozici ke shlédnutí všechny díly, některé i s českými titulky.

Něco málo o hře

Jedná se o survival RPG střílečku, která je hodně podobná hře Stalker. Velkou změnou je ale multiplayer, ačkoliv zde je nutno podotknout, že Escape from Tarkov by byl nejspíš úspěšný, i kdyby byl pouze singleplayerovou hrou. Dnes je ale tento žánr pomalu na ústupu, což hraje střílečkám tohoto typu do karet. 

Hra velice těží ze svého RPG systému, v němž si svou postavou stále vylepšujete a výbavu si přenášíte i do dalších her. Tady ale jeden z výjimečnějších aspektů hry – všechnu svou výbavu totiž můžete kdykoliv snadno ztratit. Jakmile vás zabijí (a že se to stává až nepříjemně často), přijdete o všechno, co máte. Za určitý poplatek si však můžete svou výbavu pojistit a své vybavení tak zachránit. Hra těží z perfektně zpracovaného prostředí, parádních zbraní, propracované střelby a obrovské rozličnosti výbavy. Ale stačí jedna zbloudilá kulka a jste mrtví, tohle není Call of Duty.

Na začátku hry jste vysazeni na mapě a musíte se přes ni dostat až k východu. Zní to jednoduše že? Ale bohužel pro vás nevíte, kde východ je a všude kolem jsou nejen „áíčka“ ale i skuteční hráči a ti vám nic zadarmo nedají.

Užijte si fanouškovský seriál a třeba se poté rozhodnete zkusit útěk z Tarkova i vy.

Patrik "Superlachtan" Klicman

Superlachtan plující si světem obdivující všechno co se aspoň trošku vymyká realitě všedního života. A taky fanda všeho co se dá uvařit, sníst nebo aspoň odehrát a přečíst.

Podobné články

Back to top button