MobileNintendoNovinkyPC

This War of Mine se dostává na seznam polské školní četby!

Polsko je první zemí na světě, která prolomuje tradiční literaturně založené školní seznamy doporučené četby, a zařazuje na něj hru! Konkrétně je to tedy This War of Mine od varšavského 11-bit studios. Premiér země Mateusz Morawiecki to oznámil počas návštěvy právě tohoto studia.

Polsko bude první zemí na světě, která si dá vlastní hru do vládou doporučeného seznamu školní četby. Mladí lidé využívají hry k představení si různých specifických situací, a to na podobné úrovni jako knihy. Začleněním her do výukového systému rozšíříme naši představivost, a zároveň obohatíme kulturu o něco nového.

Mateusz Morawiecki, polský premiér

This War of Mine se dostane na seznam již přístí školní rok, čili 2020/2021. Je to válečná survival hra, která se soustředí na přežití války z pohledu jednotlivce. Právě to podle Morawieckého odlišuje hru od většiny ostatních moderních her (zdůraznil střílení, autohoničky, rychlá auta a více střílení). Nová “četba” by měla pomoct ve výuce sociologie, etiky, filozofie a historie. This War of Mine bude zdarma pro studenty, kteří budou mít 18 a více let (kvůli PEGI hodnocení).

Hry se do školství dostávají v posledních letech čím dál více. Klasickým příkladem je Minecraft: Education Edition, který se však zaměřuje spíše na mladší školáky. Využívají se také logické a strategické hry, jako je Portal, anebo Age of Empires, k rozvoji myšlení. Ale aby hra stála vedle Pana Tadeusze (polská obdoba Máchova Máje), to je zde poprvé. Myslíte si, že by se hry měly zařazovat do doporučené/povinné “četby”?

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button