NovinkyPC

Riot nabízí až $100,000 za nalezení chyby v anticheatu Vanguard

Riot nabízí všem hackerům odměnu až 100 tisíc dolarů za objevení chyby v jejich novém anticheatu pro Valorant, který nese název Vanguard. Tím překonal největší odměny, jaké kdy vývojáři nabídli. Například Nintendo nabízelo 20 tisíc dolarů, Rockstar Games 10 tisíc dolarů.

Vanguard se v době uzavřené bety Valorantu dostal k poměrně negativnímu ohlasu, a to hlavně kvůli systému, jak funguje. Při instalaci hry se totiž nainstaluje jako ovladač, který se spustí při spuštění počítače. Následně pak běží celou dobu na pozadí Windows jako proces v privilegovaném (kernelovém) módu. Díky tomu má přístup v podstatě ke všem funkcem počítače. To otevírá vrátka hackerům, ale i Riotu samotnému, k nevědomému využití

Riot se však ohrazuje, že by využíval počítače hráčů k nekalým účelům. Říká, že Vanguard takto funguje z důvodu, jak funguje většina cheatů v ostatních online hrách. Ty se spustí před spuštěním hry, čemuž pak hra jen těžce může zabránit. Spuštěním anticheatu při startu systému se takto vytvořený cheat stává nefunkčním.

A protože Riot svému systému jendak věří, a protože očividně chce ukázat, že se o tuto hru opravdu zajímá, dává za každou objevenou chybu, kterou schválí, od 250 amerických dolarů až do 100 tisíc USD. A to podle závažnosti dané chyby.

Closed beta Valorantu stále probíhá, a pokud jste se do ní ještě nedostali, pořád máte možnost! Po propojení Riot účtu s Twitchem můžete při sledování jakéhokoli Valorant streamu přístup ke hraní získat.

Patrik Broniek

Fanoušek počítačových her, esportu a hudby.

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button