HryPCPS4Téma dneXbox One

Nová éra No Man’s Sky

V nedávné novince jsme vás informovali o nejnovějším velkém updatu k No Man’s Sky s názvem Beyond. Autoři z Hello Games tehdy nechtěli prozrazovat příliš podrobností, naštěstí se ale rozhodli prolomit mlčení a my vám tak v následujícím článku popíšeme, co je ve hře nového a že je toho opravdu hodně! Pohodlně se usaďte, jízda začíná.

Podpora VR

Tato novinka potěší majitele všech platforem, protože No Man’s Sky začne podporovat PSVR, Oculus Touch a Valve Index Knuckles, což znamená, že si ve VR budeme moci zahrát jak na PC, PS4 tak i na Xbox One. Budeme si tak moci lépe vychutnat zážitek z ovládání lodi a podobně. Samozřejmostí jsou také nové animace na míru ušité právě virtuální realitě, takže se během cestování budete cítit skutečně skvěle. Ve videu níže se můžete podívat na záběry ze hraní.

Multiplayer

Velkých změn se dočká i multiplayer, díky kterému se zpočátku vývojářům dostalo spousta nepěkných komentářů zkrátka díky tomu, že po vydání ve hře v podstatě nebyl, i přes počáteční sliby. V jednom z velkých patchů jménem NEXT, byl uveden do provozu coop multiplayer pro čtyři hráče a tak byl jeden z počátečních nešvarů hry alespoň částečně odstraněn. V Beyond se ale tvůrci rozhodli zajít ještě dál a prohloubit zážitek ze hry více hráčů.

Novinkou je Nexus, social hub podobný Toweru v Destiny 2, ve kterém se bude moci najednou sejít až 32 hráčů a odkud budou společně vyrážet na nejrůznější mise. Neměli bychom se přitom bát jejich jednotvárnosti – k dispozici nám budou jak menší questy – například nejrůznější fotografování, archeologické mise pro pár hráčů ale i vskutku epické hony za odměnou pro 32 hráčů, ve kterých si pořádně zabojujeme. Připojení do aktivit bude jednoduché – v Nexusu si veberete typ úkolu a všem, kteří jsou v lokaci právě přítomni, se automaticky odešle pozvánka. Rovněž se nemusíte bát dlouhých loading screenů – stačí tam doletět či se jednoduše teleportovat.

No Man’s Sky 2.0

Největší změny ve hře nás však teprve čekají. Autoři totiž představili No Man’s Sky 2.0 – téměř každý aspekt hry byl předělán tak, aby lépe vyhovoval potřebám a požadavkům samotných hráčů.

Styl stavění budov se kompletně změní a bude mnohem pohodlnější než doposud. Dostaneme přístup k výrobě elektřiny, kterou budeme moci využít k napájení například počítačů, kterými můžeme zautomatizovat výrobní procesy a podobně. Stejně tak můžeme postavit farmy pro zvířata, díky kterým budeme ze zvířat získávat ingredience, které můžeme využít na spousty nových receptů. Rovněž by měl jít zautomatizovat proces těžby surovin, k dispozici budou i nové plány pro výrobu. Budeme tak stavět základny zaměřené na těžbu a zpracování, které budeme napájet například solárními panely.

To ale není všechno. Měla by se radikálně zvýšit pravděpodobnost na setkání s cizím hráčem, čeká nás spousta nových úkolů, přepracované animace, větší možnosti úpravy postavy, nový mimozemský jazyk, zcela nový tutoriál, který usnadní nováčkům ale i ostříleným hráčům hladký vstup do nové éry této hry.

Změn je skutečně mnoho a potěší určitě všechny, ať už nové hráče či ty, kteří hrajou už delší dobu, ať už radši hrajete sami nebo s přáteli – každý by si měl najít svoje. Update Beyond vychází již dnes, 14. srpna, a bude zcela zdarma pro všechny, kdo si hru zakoupili!

Redakce Gamesmag.cz

Články na kterých pracovalo více členů redakce, popřípadě členové redakce, kteří pro nás psali externě, náhodně, nechtějí být jmenováni, nebo pro náš magazín již nepíší: Deny Szoó, Adriana Malá, Martin Fojtek, Klára Kropáčková

Podobné články

Odebírat
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře
Back to top button